Morkų pyragas, tai mūsų šeimos savaitgalinė tradicija.
Pradžioje kepėme be jokių priedų, vėliau pradėjome eksperimentuoti su įvairiomis šaldytomis uogomis, kurių prikaupėme šaldiklyje per sezoną, t.y. spanguolės, bruknės, mėlynės, šaltalankiai.
Kadangi vieną greitai sušveisdavome, todėl kepame dvejose formose, o tam reikia:
5 kiaušinių
2 stiklinių tarkuotų morkų
2 stiklinių cukraus
3 stiklinių miltų
4 sriubinių šaukštų aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio sodos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Uogos (gali būti šaldytos)
Eiga:
Suplakti per burokinę tarką sutarkuotas morkas su kiaušiniais. Po to suberti cukrų ir plakti kol cukrus ištirps. Įpilti aliejaus, vėl viską suplakti. Vėliau palaipsniui berti miltus, plakti, sodą, kepimo miltelius. Galiausiai suberti uogas ir mediniu šaukštu sumaišyti su paruošta mase.
Pašauti į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-40 minučių.
Kuo sužavėjo šis pyragas, kad iškepęs įgauna meduolio spalvą (matyt dėl karotino) ir neapdžiūsta net per kelias dienas.
Skanaus!
Foto: Džilda D.
Net paprasti blynai su smulkiai tarkuotomis morkomis yra labai skanus, o cia plius uogos..
AtsakytiPanaikintiniam :) aciu :)
O blynų su morkom neskanavom...reiks pamėgint :)
AtsakytiPanaikinti