2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Lelijų derinys su hortenzijomis

Mano manymu, puikiai dera lelijos su hortenzijomis, tik tereiktų jas paderinti spalviškai, t.y. giminingais atspalviais, dar geriau identiškais.
Šis ypatingasis duetas jau keleta metų sutaria pas mus Lietuvoje, Kaune :)

Lilium asiatic ir Hydrangea macrophylla
Pink Lilium asiatic
  Jei lelijos ne aukštesnės nei 1 m, tai hortenzijos užims antraplanį vaidmenį, tačiau jei hortenzijos žemaūgės (o tokių yra), tuomet lelijos turėtų užimti galinę poziciją. Plius tai, kad lelijoms tinka pavėsis ant žemutinės jų dalies.
Foto: Džilda D.



4 komentarai:

  1. Abi karališkos gėlės, net nemaniau, kad gali taip gražiai sutarti :) mano mėgstama spalva.. nuostabios dienos Džilda :) pagaliau saulėėė!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Nuostabi ir buvo...
    Šiandien prasibėgau pro kiemą, šiek tiek atlapojau rožes, kad įkvėptų gaivaus oro, o vakarop tikrai išlindo saulute :) Salma, linkiu kuo greičiau pradėti džiaugtis pirmaisiais žiedais savo sode :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dzilda, o kaip si jusu lelija ziemoja? lauke ar tenka nesti i patalpas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Salma, čia ne mano lelija, o vienos labai mielos ponios Kaune. Tai azijinė lelija ir ji žiemoja pas ją lauke. Labiau nustebino, jog lauke žiemoja ši macrophylla hortenzija. Mat ji prie namo sienos. O azijinės lelijos vienos tinkamiausių Lietuvos klimatui, todėl jų iškasinėti nereikia.

    AtsakytiPanaikinti