2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Mylimieji sukulentai

Aeonium arborescens atropurpurea
Aukštasis ramdis


Šį džiaugsmą man padovanojo viena romietė, kai svečiavausi Italijoje. Aukštasis ramdis pas juos žiemoja tiesiog balkone, nes kaip paaiškino ponia, žiemą oro temperatūra tesiekia 0 , -1 C. Nespėja sušalti :)

Labai keista, nes pas mane jie statūs, o gimtąjame krašte - pietuose, tarsi šliaužiantys (gulsti). Galbūt karštis jų padėtį pakoreguoja...



Aeonium genties pavadinimas yra kilęs iš senovės graikų kalbos žodžio 'aionois' , kuris reiškia 'amžinas, nemirtingas'. Labai mėgsta pietinę palangę. Vasarą jį išnešu į terasą, tačiau nors tai ir pietų krašto augalas, tačiau tiesioginiuose saulės spinduliuose apdega. Mat pas mus jų nebūna gausu beveik puse metų ir auginami kaip kambariniai augalai, todėl neadaptuoti lauko sąlygom. Užtenka jam rytinių, po to ir vakarinių saulės vonių.
                                                    
                                                                              



                                      Žiemą numeta lapus, o spalva tampa žalsva. Šiose dvejose nuotraukose ramdis tik ką pradėjęs busti iš po žiemos miego. Lapeliai patysę, dar neįgavę juodai purpurinės spalvos. Be to, aš jį kol kas laikau ant šiaurinės palangės, tegul dar pasirąžo :)

1 komentaras:

  1. nuostabus augalas...
    taip pat ir tinklapis! Sekmes, laukiame nauju straipsniu.

    AtsakytiPanaikinti