2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Lelijų žydėjimo pradžia

Jau gera savaitė kaip pražydo mano lelijos 'Red Hot' ir Tree lilies 'Honeymoon'. O jau kaip kvepia !


Sėdžiu rytais terasoje, kavą geriu besimaudydama saulės spinduliuose, besiklausydama paukštelių čirškėjimo... staiga persmelkia gardus lelijų aromatas... Ir taip kiaurą dieną. Jis skverbiasi pro visur. Net į kambarius pro vos praviras duris ar langus. Nuostabu! Dievinu lelijas. Jos tokios didingos ir prabangios..., tokios ištvermingos ir spalvingos..., žodžiu, netgi dėkingos :)

    

O.T. lilies 'Red Hot' aromatas ypatingai stiprus. Žiedas didelis apie 20 cm. Pumpurą pamatavau įdomumo dėlei, apie 14-15 cm, o dar pusžalis :) Šiais metais aukštis siekia apie 1 m kitur rašo, jog gali užaugti ir iki 150 cm.


Lilium O.T. hybrids Tree lilies 'Honeymoon'. Žiedo dydis toks pats kaip raudonosios draugės nors pumpuras ir mažesnis. Tai lelija medis, kuri palankiomis sąlygomis tikrai užauga iki 2 metrų. Šiemet ji pas mane apie 120 cm, tačiau reikia turėti kantrybės, nes kuo lelijos svogūnėlis brandesnis tuo didesnė tikimybė, jog ir Lietuvoje užaugs lelija kaip medis. Amerikoje joms nekyla problemų dėl to :) Žinoma, didžioji dalis sėkmės priklauso nuo agrotechnikos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą