2012 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Rausvos Hortenzijos / Pink Hydrangeas

Trumpai apie mano auginamas rausvasias hortenzijas.

Hydrangea macrophylla Twist-n-Shout



Labai patinka šioji. Šakos stiprios. Kai kurios stačios, kai kurios lengvai pakritusios. Žiedynas platus, labai dekoratyvus. Aukštis kol kas tesiekia 70 cm, bet gali užaugti apie 1,5 m. Žiūrėsim kaip adaptuosis. Nors tai ir macrophylla, tačiau rašo, jog ištveria -30 C.  Nežinau kiek tiesos, nes ji pas mane tik pirmi metai, tačiau labai pasistengsiu, jog sėkmingai peržiemotų :) Endless Summer Collection siekia išvesti kuo gausesnį kiekį hortenzijų rūšių ištveriančių labai žemą temperatūrą.

*   *   *

Hydrangea macrophylla Avantgarde



Tai taip pat macrophylla, tačiau nesiryšiu jos palikti žiemoti lauke. Žiedų labai labai gausu, tik kažkodėl jie pas mane susigrūdę nors vandens gauna pakankamai. Aišku, rašo, jog per dieną reikia bent kartą gausiai palieti, bet ji nuo mūsų tokių vasarų ir taip soti, kad net žiedyno estetika gadinasi :)
Spalvos gražios tikrai, tik jau vienas žiedas augęs ant koto, nukrito neparodęs žalios spalvos.

*   *   *

Hydrangea arborescens Invincibelle (Pink Annabelle)



Nuvylė. Buvo labai laukta, ieškota, bet... Tikėkimės, kad atsiskleis kiek vėliau, kai krūmas sustiprės, bet vienas iš didesnių trūkumų - sparčiai ruduoja nužydėję žiedynai :( Maniau, kad žydės iki vėlyvo rudens kaip mūsiškiai 'Gulbinai' ar šluotelinės.

Laukiu "grįžtančios namo" dar vienos savo rausvosios, maždaug prieš 15 metų įsigytos Nidoje pas vietinę gyventoją :)

Foto: Džilda Dubakienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą