2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Desertas per 10 min.

Visai atsitiktinai prabėgau tokias lentynas parduotuvėje kur sukrauti skanėstai, tipo 'pasidaryk pats'. Nesu mėgėja kepti tortus, o ir nemoku, todėl niekad net nebandžiau ieškoti jiems pasigaminti ingridientų ar receptų.

Ir štai, Eureka!

Net nepagalvotum, kad galima atrasti tokių elementų, kuriuos sudėjus kartu, pavyktų pasigaminti ale tortą per keleta minučių. Įsivaizduojate, net kepti nereikia :-) Tai kas, kad sintetika, tačiau tai prieinama ir patogu. Kas svarbiausia - greita. Visas tortas mums kainavo apie 10-12 litų.


Iš vakaro išvirėme vieną pakelį braškių žele, t.y. tik su 1/2 litro vandens.
Panaudojome biskvitą trijų dalių.
Pertepimui - vieną stiklinę kaimiško pieno suplakėme su tam skirta sausa mase kur gavome šokoladinį kremą.
Ant viršaus užpylėme šokoladinį glajų. Jį reikėjo tik pašildyti keleta minučių verdančiame vandenyje su visa pakuote, vėliau prakirpus užpilti.
Per daug nesistengėme dailinti ir negalvojome kaip tai daryti, tačiau rezultatas gavosi puikus ir tikrai skanus bei gaivus.

Pavadinome jį "Pūkeliu" :-) 


Vaikams buvo didelė pramoga, stingstant šokoladiniam glajui, atrasti viso pasaulio gyvūnų ir paukščių figūrėlių, nuo kregždės iki dramblio užpakalio :-D. Beje, glajus labai priminė tikrąjį šokoladą, turiu omenyje, kad nesivėlė burnoje.

Dabar šiam reikalui nusipirkome ir riešutų, vėliau gal dar kokių detalių sugalvosime. Ir taip tobulinsime, tobulinsime... Na, manau, svarbiausia nepersistengti :-)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą