2012 m. gruodžio 13 d., ketvirtadienis

Mato kepsniai

Mano sūnus mėgsta ne tik kepti keksus, bet ir marinuoti mėsą bei ją kepti ir vartyti su lauko kepsniams skirtu įrankiu :-) Prisigalvoja gi vaikai visko... Dar jis mėgsta pakvailioti ir su patiekalo pateikimu lėkštėje. Noriu parodyti pastarąjį.
 
 
 
Ne tik įdomiai atrodo, bet ir skanu.
Mėsos marinatą pakuždėjo mano mama.
Žodžiu, jautienos ar kiaulienos sprandinė supjaustoma riekelėmis.
 Į atskirą indelį: šaukštelis cukraus, tiek pat druskos, maltų pipirų, susmulkinti lauro lapeliai, česnako 3-4 skiltelės (taip pat susmulkinamos), dar aš įpilu šiek tiek aliejaus ir viską sumaišiusi ištepu paruoštus (švelniai pamuštus) mėsos pjausnelius.
Teks per naktį ar bent porai valandų palikti ramybėje, kad pasimarinuotų.
 
 
Prieš kepant apvoliojame plaktame kiaušinyje ir džiuvėsėliuose.
Valgome su ryžiais ir marinuotomis cukinijomis su paprika.
 
Skanaus !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą