2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Ruošiamės, planuojame jau dabar

Jau planuojame ir svajojame apie tai, koks sodas, rožynas ar gėlynas, daržynas :) bus šiemet. Ką norėsime matyti ir auginti, ko atsisakysime, nes nepateisino lūkesčių arba eksperimentas nepavyko, netinka spalva ar aukštis... Tikrai žinau, kad šiemet atsisakysiu kobėjos, nes ji pas mane skurdo, labai vėlai žydėjo, augo perpučiamoje vietoje, tačiau jos auginimu užkrėčiau kitus :) jau ir sėklų žmonės įsigijo.

Rožės - numatomas mano sodo pagrindinis akcentas

Pirmiausiai visuomet planuotis pradedu nuo didžiausiųjų augalų, medžių ar krūmų, po to daugiamečių, o tik vėliausiai įterpiu vienmečius ir prieskoninius.

Taigi, šiemet neplanuoju medžių sodinimo, tačiau rožyną tikrai taip. Viskas priklausys nuo galimybės gerai išdirbti numatytą vietą bobkatu, vėliau pagerinti dirvožemį ir galiausiai tinkamai sukomponuoti. Procesas ilgas ir nuobodus, o rezultatų norisi tuoj pat :) Neturiu tam  kantrybės.

Prieskoninės žolelės būtinai turi figūruoti mano sode

Jau daiginuosi kai kurias prieskonines žoleles.  Dėl vietos stokos daugelį jų įterpsiu į jau esamus gėlynus, pvz. bazilikus, krapus. Na, šalavijo ar levandos figūravimas rožyne mums įprastas, bet remontantinių braškių apvadų dar niekur nemačiau. Ir pritaikysiu jas apvadams tol, kol nesusidaiginsiu pakankamai buksmedžio. 

Dar apvadams nusipirkau retesnių raktažolių sėklų (išskyrus orchidėjines). Žinau, kad jos mėgsta užpavėsintas ir drėgnas vietas, o pas mane saulėta, tačiau visgi pabandysiu, labai jau knieti.

Foto: Džilda D.

2 komentarai: