2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Jautrusis triskiautis migdolas

Kai žydi migdolas - abejingų jam nėra. Rožiniais pilnaviduriais žiedeliais. Daugybė. Tik, gaila, jautrokas  krūmas, tačiau, jei įsitvirtina- augs.
Rašo, kad jis atsparus šalčiui ir ligoms, bet mano patirtis byloja kai ką kita. Tinkama jam nuo vėjų apsaugota, saulėta vieta; puri, laidi žemė.

 
Foto: Džilda D.

6 komentarai:

  1. Šį pavasarį pirmas mano įsigytas augalas buvo kaip tik šis gražuolis :). Negalėjau atsispirti šiam rožiniam grožiui. Ilgai rinkau jam vietą ir labai tikiuosi, jog jam ten patiks.
    Džilda, gal galėtumėte pasidalinti savo patirtimi, ko jis labiausiai nemėgsta ir nuo ko jį reikia saugoti. Savo augalus pirmais metais aš lepinu, o paskui palieku ramybėje ir "liepiu" jiems gyventi savarankiškai :). Tad iki kito pavasario migdolas bus lepūnėlis, o paskui... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atžalą davė kaimynė. Sodinau po obelimis, maniau, kad taip bus apsaugotas nuo šiaurės vėjų. Tačiau trūko saulės, menkai žydėjo, mažos atžalėlės nunyko. Žinoma pavėsyje buvo ir daugiau drėgmės, gal jam tai nepatiko?
    Vėliau persodinau į atvirą ir aukštesnę vietą. Noriu priminti,jog anksčiau žemė pas mane buvo smėlingesnė. Dėl vykusių statybų teko juos perleisti kaimynei kur iš dviejų išgyveno šis ir kuo toliau tuo vis gražesnis. Jis pas kaimynę taip pat auga aukštesnėj vietoj, praktiškai užuovėjoje: netoli medinė tvora iš šiaurinės pusės, už namelio, tarsi uždarame kiemelyje.
    Aukse, gal tu jį žiemai dar pridenk kokius pora metų. Manau, kad svarbu šaknų sistema, kol sutvirtės???
    Aš taip pat augalus trumpai lepinu, nes stengiuosi rinktis tokius, kuriems priežiūros mažiau reikia :)
    Sėkmės jo auginime, tikiuosi džiugins ilgus ilgus metus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai ačiū už praktiškus patarimus. Palepinsiu aš jį ilgėliau, gal ir jis man už tai atsidėkodamas gerai žydės :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nėra už ką. Juk visi dalinamės kuo galim, svarbiausia (o ir tikslas toks), kad patarimai tikrai padėtų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasakiškas medelis, bet ištiesų jei įsikabina.. maniškis nušąlo per antrą gyvavimo žiemą, tad nutariau daugiau su lepūnėliais neeksperimentuoti... bet kas žino, gal vėl atsiras meilės perteklius :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tame ir esmė. Svarbiausia, kad žmogus žinai, jog kai kurie augali gali žūti, bet vistiek po tam tikro laiko, kai viskas pasimiršta,vėl pasineri į eksperimentus :)

    AtsakytiPanaikinti