2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Hortenzija Twist-n-Shout

Žadėjau kažkada, kad parašysiu kaip peržiemojo hortenzija 'Twist-n-Shout'. Žinot, puikiai :)
O ir pastangų nereikėjo daug dėti. Tiesa, užmečiau lengva agrodanga, bet nemanau, kad tai būtų gelbėję, jei ji nebūtų atspari šalčiams. Šalia auganti paprasta macrophylla iššalo. Vadinasi, šioji tikrai atlaiko mūsų žiemas :)

 
 
Deilas :)
Antri metai, bet ūgiu nepasižymėjo, tačiau pats krūmas stipriai sutankėjo - tarp žydinčių šakų kur ne kur įsiterpusios šiųmetinės ir dar stiebiasi. Lauksim, žiūrėsim. Rekomenduoju įsigyti.
Tiesa, šiais metais man spalva labiau patinka - ne tokia ryški.
Foto: Džilda D.

2 komentarai:

  1. Labai simpatiška toji hortenzija 'Twist-n-Shout'!
    Keista, kad paprastoji macrophylla iššalo. Pas mane ji viena seniausių augalų sode (kokių 7 metų)ir visai neblogai kasmet žydi. Manau tai priklauso nuo mikroklimato sode. Vienur vieni geriau žiemoja, kitur kiti.
    O jau šuniukas Deilas koks mielas :)!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai gal ten buvo kambarinė (terasinė) hortenzija? Visos kitos gyvena. Be to, perpučiamoje vietoje jos pas mane susodintos. Labai gaila man tos žuvusios, nes spalva buvo fantastiška.
      Deilas, visur paskui kaip uodega sekioja, į kadrą lenda, bet pasirodo pozuoti nemėgsta :) Už tai uosto visas gėles iš eilės, o jau kai įpuola į lelijas, tai geltonas snukutis dvi dienas būna nusidažęs.

      Panaikinti