2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Pavasariu kvepia tik namuose

Na, niekas tikriausiai nesitikėjo, kad taip užtruks pavasario sugrįžimas. Metereologai sako, kad panaši situacija Lietuvoje buvo tik prieš 17-ka metų, kur iki balandžio mėnesio pabaigos be jokio atlydžio laikėsi sniegas.

Keistai susisukęs lelijos daigas. Galbūt ir jam nepatinka tokios oro sąlygos :)

Prisisėjome sėklų įprastu metu, jau gavome rožių sodinukus, tai kaip dabar viską kokybiškai išsaugoti iki sodinimo į dirvą lauke? Aišku, rožes įkėliau į kibirą, apipyliau durpėmis ir pirktinėmis žemėmis su paukščių mėšlu, šiek tiek paliejau ir pastačiau garaže.

Didysis serentis (kreminės spalvos) jau pumpurus krauna, matyt teks į didesnius vazonėlius persodinti...

Šiemet tikriausiai ne mažai nuostolių patirs medelių augintojai. Tikiuosi, jog sezono eigoje gamta atsigriebs, tačiau šilumos ir žiedų norisi jau dabar :) ...

Musės, tiesa, neseniai pabudusios. Negi dar ilgai nematysime taip laukiamo pavasario? O ir paukščių pavasarinių giesmių negirdėti...
 Keletas žiedų puošia namus. Belieka tuo tik ir džiaugstis. Praeitais metais panašiu laiku jau nusipirkau šią svyrančiąją palergoniją. Iškabinau balkonėliuose, o šiuo metu ji žydi kambariuose.


 Beje, dėl jos tikrai neapsirikau - nuostabus augalas - ištverminga, kaip anksčiau sakiau, standūs, tarsi vaškiniai lapai su piešiniu centre, spalva nepakito nors kol kas niekuo netręšiau, tik persodinau ir pasidauginau. Tiesa, ne nuo visų krūmelių, pora pasilikau stebėjimui ir palyginimui, kurie dabar ir žydi.

 

Taigi, "...ILGAI LAUKUS DAR PALAUK, GRĮŠIU IŠ TIESŲ..."
Foto: Džilda D.

2 komentarai:

  1. Džilda kvepia jau ir lauke :) tad neilgai liko laukti.. skydalapę pelargoniją ir aš labai mėgstu.. Jūsų graži spalva. gero vakaro.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, Salma, už tikslesnį palergonijos pavadinimą. Su kambarinių pavadinimais man prasčiau nei lauko :)

    Nugi pranešė, kad atšilimas arti, pietų vėjai pagaliau papūtė, bet sniego vistiek dar iki kaklo :D Vakar išgirdau jau labai gražiai čiulbant sparnuočius.

    AtsakytiPanaikinti